Завршен 46. ИНФАНТ

02/07/2019

Проглашењем победника и уручењем награда, у уторак 2. јула 2019.године у Великој сали Културног центра Новог Сада, свечано је затворен 46. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – ИНФАНТ.

Жири фестивала у саставу Борка Голубовић Требјешанин, новинарка и критичарка листа „Политика“, Рита Гоби, плесачица и кореографкиња, и редитељ Филип Марковиновић, најуспешнијом представом у целини прогласио је комад из три дела „Грешка при слетању“, „Ја сам гоблин“ и „Сребрни нож“ у извођењу трупе Гоблин парти из Јужне Кореје. Награда се састоји из новчаног износа и повеље.

За најоригиналније истраживање једног од сегмената позоришног језика повеља је додељена представи „Смрт Фашизму!О рибарима и слободи“ Рефлектор театра из Београда.

Представа „Људска срамота“ Рете театра 41 из Италије такође је награђена повељом „за изузетну експресивност на граничном подручју између позоришта и осталих уметности или стваралаштва у најширем смислу“.

У част награђених, одиграна је представа „У тишини позорнице“ Савеза драмских уметника Војводине.

На 46. ИНФАНТ-у, који је почео 25. јуна, а чији је слоган ове године гласио „У потрази за људскошћу“, новосадска публика је имала прилику да погледа 15 представа по избору селекторке Сање Крсмановић Тасић а у извођењу театарских трупа из осам земаља (Немачка, Палестина, Јужна Кореја, Чешка, Италија, Швајцарска, Француска и Србија).

Сви перформанси су извођени у Културном центру Новог Сада, Српском народном позоришту, Позоришту младих и на више отворених локација.

Образложење жирија можете прочитати овде

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања