Започет циклус „Art Exclusive“

query_builder

 

У среду, 17. фебруара, у 19 часова, на Трибини младих започет је циклус представљања уметника који носи назив  „Art Exclusive“. Ово је програм који је осмислио Дору Босиок, познати графичар и дизајнер, у срадњи са Културним центром Новог Сада. Циљ овог циклуса је да се љубитељи и поштоваоци примењене уметности и дизајна, а посебно стрипа и карикатуре, ближе упознају са најцењенијим ауторима са ових простора који су познати свуда у свету. Први се представио Бранислав Бане Керац, једнан од најпознатијих стрип цртача код нас али и широм света.

У име Културног центра, присутне је поздравила Ксенија Чобановић, уредница програма. Она је изразила велико задовољство што управо Културни центар организује овакав циклус и што ће сви они који воле уметност, пре свега стрип, имати прилику да сазнају нештво више о томе.

Медијатор и организатор програма, Дору Босиок, истакао је на самом почетку:

-Желим пре свега да се захвалим Културном центру и директору, господину Панаотовићу. Част ми је и задовољство што заједно организујемо овакво дешавање.

Светски познати и признати стрип цртач, Бане Керац захвалио се присутнима који су дошли у великом броју и није крио задовољство због успешности програма какав је „Art Exclusive“.

Публика је имала прилику да види филмове, стрипове, да чује нешто више о раду Банета Керца, о његовим почецима, о првим стриповима које је цртао, о настанку Cat Claw, о даљим плановима, о томе где је стрип данас… Посетиоци су могли да се фотографишу у улогама стрип јунака и тако се укључе у акцију „Буди и ти јунак и покажи то свима“.

Ускоро информације о наредном аутору који ће се представити у оквиру циклуса „Art Exclusive“!

 

Tags:

2 Responses to “Започет циклус „Art Exclusive“”

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language