„Замрзнутим тоновима“ почела манифестација Нови Сад Опен арт

28/09/2017

Изложбом фотографијa аутора Марка Ристића „Замрзнути тонови“ у Клубу Трибина младих отворена je четврта по реду манифестација „Novi Sad Open Art – NOA“.

Ова изложба разликује се од свега што је новосадска публика имала прилике да види с обзиром да је њеном отварању предходила „забава“ на којој је публика имала прилику да се уз музику у опуштеној атмосфери дружи са уметником. С друге стране, овако специфична изложба, баш као и њен симболичан назив, није много изненадила познаваоце рада Маркa Ристићa који је један од активнијих концертних фотографа познат по томе што ради као официјални фотограф бендова Goblini и Ritam nereda, и као официјални фотограф Exit Festivala и још неколико регионалних фестивала, На изложби су представљене фотографије са концерата које су настале у претходних девет година – од Goblina до The Podigy, Slayer, The Killers и Marilyn Manson Изложбу фотографија публика може погледати до 8. октобра.

Помоћница директора Културног центра Новог Сада  и један од селектора манифестације НОА, Сунчица Марковић пожелела је свим присутним добродошлицу и изразила велико задовољство што овај пројекат живи већ четврту годину као и да јој је посебно драго што је овогодишња манифестација започела изложбом фотографија Марка Ристића.

Аутор изложбе изразио је велико жаљење што није био у могућности да изложи више фотографија и да му је јако тешко било изабрати само шездесетак фотографија из свог деветогодишњег рада, али и наду да ће за то бити још оваквих прилика.

Богат програм манифестације НОА наставља се у петак 29. септембра у дворцу Еђшег изложбом групе аутора „Савремени наратив на папиру“ на којој ће се представити 28 уметника из Србије и 2 уметника из Пољске, a све присутне кроз иложбу стручно ће водити историчарка уметности Јелена Милосављевић. Изложба „Савремени наратив на папиру“ може се погледати до 4. октобра. Ликовне радионице за децу и одрасле „Уметност на папиру“ на програму су од 29. септембра до 4. октобра. Последњег дана манифестације, 4. октобра, у 17 часова биће одржано Цртање уживо за студенте, a од 19 часова одржаће се Трибина и разговори на тему „Савремени наратив на папиру“ у којој ће учешће узети  професори цртања из Новог Сада и Београда

Aкценат овогодишње манифестације је на афирмацији визуелних уметника, историчара уметности, креирању нове публике и укључивању деце у садржаје, како у склопу публике, тако и као учеснике, а посебно је значајан зато што уметницима даје прилику да се представе разноврсној публици и да продају своја дела.

Драган Крстић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања