XI ШПАНСКИ МЕТАР 1 – 6. јун 2018. Велика сала Културног центра

24/05/2018

XI ШПАНСКИ МЕТАР

Савремени филм  1 – 6. јун 2018. 

Нови Сад, Велика сала Културног центра Новог Сада

Још од 2008. године, када је наша публика први пут на овакав начин упозната са шпанском кинематографијом, фестивал „Шпански метар“ настоји да из године у годину у Београду и Новом Саду прикаже актуелне филмске приче из Шпаније и осталих земаља које негују седму уметност на шпанском језику. Главни организатор ове манифестације је Институт Сервантес, у сарадњи са Културним центром Београда и Културним центром Новог Сада, уз помоћ амбасада и културних центара земаља чији филмови су уврштени у програм и других пријатеља квалитетног шпанског филма.

Од урнебесне црне комедије „Ноћ када је моја мајка убила мог оца“ којом почиње фестивал, преко „Превртљиве славе“, једног од најнаграђиванијих прошлогодишњих филмова на каталонском језику, све до најактуелнијих тема радничких права и насиља у драми „Невидљива рука“, откривају се проблеми који потресају хиспанске заједнице широм света, али и ситуација које, чак и када је најтеже, имају моћ да развуку осмех преко лица.

У Великој сали Културног центра Новог Сада, бројна публика фестивала „XI ШПАНСКИ МЕТАР – Савремени филм“ од 1. – 6. јуна 2018. ће видети сјајна филмска остварења из Шпаније, Перуа, Аргентине, Венецуеле и Мексика.

 

ПРОГРАМ:

Ноћ у којој је моја мајка убила мог оца

Showroom

Превртљивa слава

Обесправљени

Невидљива рука

Стари пријатељи

10.000 км

Спајања

Илузије д.о.о.

Луди од љубави

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања