Више стотина посетилаца на промоцији књиге др Вујасина у КЦНС!

11/09/2019

У среду 11. септембра у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада, уприличена је промоција књиге др Бора Вујасина „Божанска интелигенција и наше здравље“. На промоцији је, поред аутора, говорила Ивана Вујасин.

У вишедеценијској лекарској пракси др Вујасин је указивао на то како би свако могао да постане најбољи исцелитељ сопственог организма. Сведочења и сазнања, презентована и публикована на конгресима у Србији и иностранству, описао је у књизи прожетој научним подацима о здравом, срећном и дуговечном животу.

Промоција у КЦНС, на којој се окупио велики број поштовалаца др Вујасина, започета је музиком – солисткиња белоруске филхармоније Анастасија Холмес, гошћа Опере у Београду и почасна професорка пекиншког универзитета, отпевала је арију из опере Боеми. Она је наступила у клавирској пратњи Соње Мушикић из новосадске музичке школе Исидор Бајић.

Пошто се публици представила највећа критичарка аутора ове књиге, Ивана Вујасин га је укратко описала као хуманисту и борца за бољи живот свих нас и генерација које долазе“.

Књига „Божанска интелигенција и наше здравље“ учи нас како да будемо здравији и срећнији и како да се окренемо себи рекла је Вујасин.

  Др Боро Вујасин, бурно поздрављен, открио је да га је болест његове мајке (карцином панкреаса) навела да почне, како је рекао,да размишља својом главом, јер званична медицина није довела до побољшања њеног стања. Наредни повод да се замисли над дометима медицине били су болови у пределу његовог срца.

  – Схватио сам да ми се то дешава због мог стресогеног начина живљења, а данас готово сви живимо тако. Почео сам да истражујем како себи да помогнем и у томе сам успео релативно брзо. Та сазнања радо делим са свима који желе да им помогнем – рекао је др Вујасин.

    У наставку др Вујасин је казао да сваки човек у себи носи јединствени запис који је у нама записала божанска интелигенција и треба да живимо по том запису. Нажалост,многи људи не чине тако, њихов божански запис се мења и они се разбољевају.

   – Искрено верујем да је човек једино биће у универзуму које је у највећој мери и љубави осмишљено као биће божанске интелигенције. Човек је сачињен од честица универзума, божанска интелигенција подариламу је свест да те честице обликује, да свакој од њих даје физичке и функционалне особине. Дакле, божанска интелигенција је део нас и у директној је вези са нашим здрављем – рекао је др Вујасин.

Затим је навео да скоро сваки други брачни пар има проблем са зачећем, са остваривањем потомства. Статистика говори да је у последњих 20 година оплодна моћ људске популације умањена за 50 процената.Неки светски научници прогнозирају да ће проценат те неплодности наставити да расте.

Др Вујасин је поручио да званичну медицину не треба одбацити, те да је и сама медицина свесна да постоје и алтернативне врсте лечења. Ивана Вујасин је на крају захвалила  градоначелнику Милошу Вучевићу за помоћ у реализацији ове књиге.

Коментари

Miloš Miloš

Četitam od srca gospopdine doktore Boro Vujasine, želim Vam svu sreću u daljem radu!

Gordana Gordana

Hvala za dobar osećaj koji se u meni javlja, pored dobrih ljudi i njihovih velikih dela. Hvala što ste doprinos dobrom osećaju, najboljem pokazatelju usklađenosti sa sobom. Pozdrav i zagrljaj.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања