Vesna Aćimović i Maja Grujić oduševile Novosađane

22/05/2015

 

Još jedan izuzetno posećen i uspešan koncert pod nazivom “Veče vokalne muzike Petra Konjovića“ održan je u Svečanoj sali Gradske kuće. Novosađanima su se ovom prilikom predstavile Vesna Aćimović kao jedan od vodećih soprana sa ovih prostora i Maja Grujić koja je još jednom potvrdila svoje umeće za klavirom. Pored njih, prisutni gosti su imali priliku i da uživaju u osvežavajućim izvedbama hora studenata pedagogije, sa Akademije umetnosti u Novom Sadu.

IMG_5606

O samom koncertu najbolje govori veliki broj sugrađana, koji je došao da podrži dve mlade i perspektivne umetnice. Osvrćući se na lakoću i prefinjenost njihove izvedbe, ne možemo se oteti objektivnom utisku, da vokalna i klasična muzika u Srbiji ima svetlu budućnost. Vođeni probranim notama i glasom koji se sa pravom svrstava u najbolje vokale Evrope, posetioci su bar na trenutak mogli da odahnu od ustaljenih problema svakodnevnice. Čitav događaj su dodatno ulepšali, kako svojom pojavom, tako i neospornim talentom mladi studenti sa Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Očekivanja su ispunjena – kratko je rekla Vesna Aćimović. Čitav koncert je protekao u skladu sa opsežnim planovima i pripremama i svako nam imponuje ostvareni uspeh. Čast je izvoditi Konjevića, ne samo zato što je prezentativni umetnik našeg naroda, već i zbog neospornog kvaliteta, i čitavog niza hvalospeva koje su mu odali provereni kritičari. Takođe veliku zahvalnost dugujem i samom Kulturnom centru, zbog primetnih napora da do samog koncerta i dođe. Zbog toga je ovaj nastup u novosadskoj Gradskoj kući još emotivniji za mene – dodala je Aćimović.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja