Весна Аћимовић и Маја Грујић одушевиле Новосађане

22/05/2015

 

Joш један изузетно посећен и успешан концерт под називом “Вече вокалне музике Петра Коњовића“ одржан је у Свечаној сали Градске куће. Новосађанима су се овом приликом представиле Весна Аћимовић као један од водећих сопрана са ових простора и Маја Грујић која је још једном потврдила своје умеће за клавиром. Поред њих, присутни гости су имали прилику и да уживају у освежавајућим изведбама хора студената педагогије, са Академије уметности у Новом Саду.

IMG_5606

О самом концерту најбоље говори велики број суграђана, који је дошао да подржи две младе и перспективне уметнице. Осврћући се на лакоћу и префињеност њихове изведбе, не можемо се отети објективном утиску, да вокална и класична музика у Србији има светлу будућност. Вођени пробраним нотама и гласом који се са правом сврстава у најбоље вокале Европе, посетиоци су бар на тренутак могли да одахну од устаљених проблема свакодневнице. Читав догађај су додатно улепшали, како својом појавом, тако и неоспорним талентом млади студенти са Академије уметности у Новом Саду.

Очекивања су испуњена – кратко је рекла Весна Аћимовић. Читав концерт је протекао у складу са опсежним плановима и припремама и свако нам импонује остварени успех. Част је изводити Коњевића, не само зато што је презентативни уметник нашег народа, већ и због неоспорног квалитета, и читавог низа хвалоспева које су му одали проверени критичари. Такође велику захвалност дугујем и самом Културном центру, због приметних напора да до самог концерта и дође. Због тога је овај наступ у новосадској Градској кући још емотивнији за мене – додала је Аћимовић.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања