Велико интересовање за књигу Миломира Марића „Деца комунизма 2 – људи новог доба”

25/05/2018

У петак 25. маја 2018. године, у Клубу „Трибини младих” Културног центра Новог Сада, одржана је промоција књиге Миломира Марића „Деца комунизма 2 – људи новог доба” у издању београдске „Лагуне”.

Обраћање бројној публици, познати новинар и публициста Миломир Марић, почео је подсећањем да је „данас 25. мај, лажни рођендан Јосипа Броза Тита, код кога је све било лажно, па и датум рођења и смрти”.

– Чињеница је да је постојао – наставио је Марић – али ни после његове смрти не знамо ко је и шта је био. А можда смо ми све то измислили. Нисмо могли да верујемо да је нама владао неки машинбравар из Кумровеца – рекао је Марић и додао да је после Титовог доласка на власт, његов пријатељ Иван Стево Крајачић на Титовој родној кући у Кумровецу дозидао спрат уз образложење како је срамота што је тако велики човек рођен у тако малој кући.

Марић се, потом, осврнуо и на штафету која је, као симбол оданости народа Брозу, ношена уочи сваког његовог рођендана. Нагласио је да ни то није Титов изум. Слична штафета је ношена краљу Александру у Краљевини Југославији.

У наставку промоције, Марић је рекао да после пада комунизма и пада Берлинског зида, Срби, мада су били миљеници историје у 20. веку и увек на правој страни, нису успели да свој национални интерес наметну као нешто што није против тријумфа Запада, Америке и Брисела.

– Парадокс је да се све за шта смо оптужени показало као неистина. После експлозије у реду за хлеб у Сарајеву, у улици Васе Мискина 1992. године, нашој земљи уведене су санкције које су трајале све до после Дејтона. После експлозије на пијаци Маркале у Сарајеву почело је бомбардовање положаја војске Републике Српске. После инцидента у Рачку на Косову и Метохији, дошло је до НАТО бомбардовања Србије. Ниједна од ових српских „кривица” није доказана пред Трибуналом у Хагу  – нагласио је Марић.

Аутор књиге „Деца комунизма 2 – људи новог доба” нагласио је и да ниједан од поменутих инцидената није ушао у оптужницу ни Радована Караџића, ни генерала Ратка Младића, а ни Слободана Милошевића и других оптужених Срба. Доказало се да су то биле замке у које су упали српски политичари и војска. То су, оценио је Марић, исте замке које смо после гледали у Ираку, Сирији, Арапском пролећу…

Аутор је промоцију наставио разговором са публиком одговарајући на бројна питања публике.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања