ВЕНЕЦУЕЛАНЦИ ДИГЛИ ПУБЛИКУ НА НОГЕ!

01/11/2014

Вече посвећено венецуеланској култури одржано је у Великој сали Културног центра Новог Сада. Амбасада Боливарске Републике Венецуеле у Србији и КЦНС Новосађанима су припремили незаборавни музичко-плесни програм на којем се и публика дигла на ноге.
Група младића и девојака у националној ношњи, чланови групе венецуеланског фолклора “Сандра Родригес” из Белорусије, представили су пет врста плесова са севера, југа, запада, истока и централног дела Венецуеле. Осим чланова венецуеланског фолклора, у програму је учествовао Хосе Феликс Себаљос,венецуелански певач и композитор који живи у Србији.
Културни центар Новог Сада угостио је конзула Амбасаде Венецуеле у Београду, Дарвина Антонија Кастиља и дипломату Оскара Сулоага. Дарвин Антонио Кастиљо захвалио се Културном центру Новог Сада на топлој добродошлици и промоцији венецуеланске културе.

– Имамо част да прикажемо своју културу, а вечерас су Новосађани имали прилику да виде и осете музику, плес и емоцију коју има народ Венецуеле. Осим композитора и певача Хосеа Себаљоса, представљени су традиционални плесови који су настали средином 19. века – рекао је Дарвин, додавши да плесови коју су представљени имају своју причу и значај за венецуелански народ.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања