Велика заинтересованост Новосађана за промоцију књига Вање Булића

30/10/2018

У препуном клубу  „Трибина младих” Културног центра Новог Сада одржана је промоција књига новинара  Вање Булића.  Представљањем књига Симунов печат и Јованово завештање аутор и  познати новинар на самом почетку промоције рекао је да је пријатно изненађен одзивом, нагласивши да су данас промоције књига слабо посећене.

„Последња књига, Душанова клетва, наишла је на добар одзив. Нисам се надао томе, необично велика заинтересованост је за ту књигу, могуће да је то и због мог појављивања на телевизији. Хвала Новосађанима који су дошли у оволиком броју – рекао је Булић, додавши да му је жао што није могао баш све књиге да представи, али и да се нада де ћа за то ускоро бити прилике.
Публика је и те како показала своју заинтересованост постављајући питања, али и чекајући у реду за потписивање и кратак раговор са аутором. Новосађани се нису либили да заједно са аутором учествују у промоцији која је трајала више од сат и по времена.

Вања Булић читав радни век је провео као новинар у писаним и електронским медијима. За телевизију је урадио више од две и по хиљаде једночасовних емисија, а писао је за готово све престижне листове некадашње Југославије. Радио је документарне филмове (Државни радник, Црвени барјак Филипа Филиповића), сценариста је три ТВ серије (Југовићи – РТС, Јавља ми се из дубине душе – ТВ Кошава и Друго стање – БК ТВ). Косценариста је дугометражног филма Лепа села лепо горе и сценариста филма Друго стање. Написао је збирке прича: Како сам гајио близанце (1995), Сто бисера (2009), Историја у кревету (2012) и Мушкарац у извесним годинама (2014); романе: Тунел – лепа села лепо горе (1996), Ратна срећа (1999), Задах белог (2000), Вреле усне (2001), Парада страсти (2003), Друго стање (2006), Око отока (2009), Шоле (2010), Симеонов печат (2012), Јованово завештање (2013), Досије Богородица (2014), Деведесете (2015 – књига у којој се налазе четири романа објављена деведесетих година прошлог века) и Теслина пошиљка. Приредио је дневник из Хага Веселина Шљиванчанина Бранио сам истину (2012), а написао је и романсиране биографије глумаца Петра Божовића и Марка Николића.. Члан је Удружења новинара Србије и Удружења књижевника Србије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања