ВЕЛЕЧАСНИ МУХАРЕМ НА ТРИБИНИ МЛАДИХ – „ЉУДСКО ТРАГАЊЕ ЗА СМИСЛОМ ТРАЈЕ КОЛИКО И ЧОВЕЧАНСТВО“

10/03/2018

Предавање „Светост у свакидашњици”, у организацији Радио Марија Србије, одржано је у суботу 10. марта у Клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада. На предавању је говорио свештеник Суботичке бискупије велечасни Драган Мухарем.

Предавање на ову тему уследило је у времену Великог поста, када се и католици и православци припремају за велики празник – Ускрс. Тај период обично је и време када се већина пита шта би могла да промени у свом животу, али и како да остварити све оне потенцијале које човек носи у себи.
– Можемо слободно рећи да нема раздобља у историји човечанства када човек није себе питао ко је и шта може бити. Од када постоји човек, постојала су и суштинска питања: одакле сам и куда идем – рекао је велечасни Мухарем, додајући да је и цела историја човечанства потрага за одговорима на та питања.

Своје предавање велечасни Мухарем поделио је у три целине. У првој, филозофској, говорио је о људској потреби за смислом, у другој, религијској, покушао је да да одговоре на питања смисла а на крају је дао црквени увид, говорећи о светости у данашњем времену.
Интересантно предавање навело је посетиоце да у њему активно учествују и заједно са велечасним размене мишљење о односима људи данас и реалности у којој живе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања