VEDRAN FERIZOVIĆ – KANTAUTORSKO VEČE

01/04/2015

 

Novi muzički izraz umetničke slobode

 

Kantautorsko veče Vedrana Ferizovića, uz koga su nastupili Vasa Vučković (klarinet) i Ervin Malina (kontrabas) održano je u punoj Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Mladi umetnici priredili su odličan nastup, a mnogobrojna publika uživala je u nesvakidašnjoj atmosferi, i izvođače pozdravljala salvama aplauza.

Ferizović, koji sarađuje sa mnogim novosadskim i vojvođanskim muzičarima, je poznat u čitavom regionu nekadašnje Jugoslavije. Osnivač je poznatog benda „Josip A Lisac“ koji je takođe aktivan na alternativnoj sceni, kako u Srbiji tako i u regionu. Povezujući različite pravce rok muzike u jedinstven smisao, Vedran za ovaj nastup kaže da je u njemu predstavio sebe, a svojim pesmama  slobodu koju ne može u velikoj meri da ispolji u bendu.

– Nijedan kanautor ne može da opiše u kom pravcu njegova muzika ide. Moj lik ljudi uvek povezuju sa bendom „Josip A Lisac“, a ono što su večeras posetioci imali priliku da čuju su kompozicije pisane baš za ovaj trio, gde sam  imao veliku slobodu, i zbog toga mi je veoma drago. – rekao je Ferizović, i objasnio da su note sa ovog nastupa potpuno drugačije od onih u bendu čiji je član.

Mladi kantautor, kako je rekao, želeo je da na ovom koncertu publika uživa i da razume smisao njegove muzike, u čemu je, sudeći po atmosferi, i uspeo.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja