ВЕДРАН ФЕРИЗОВИЋ – КАНТАУТОРСКО ВЕЧЕ

01/04/2015

 

Нови музички израз уметничке слободе

 

Кантауторско вече Ведрана Феризовића, уз кога су наступили Васа Вучковић (кларинет) и Ервин Малина (контрабас) одржано је у пуној Трибини младих Културног центра Новог Сада. Млади уметници приредили су одличан наступ, а многобројна публика уживала је у несвакидашњој атмосфери, и извођаче поздрављала салвама аплауза.

Феризовић, који сарађује са многим новосадским и војвођанским музичарима, је познат у читавом региону некадашње Југославије. Оснивач је познатог бенда „Јосип А Лисац“ који је такође активан на алтернативној сцени, како у Србији тако и у региону. Повезујући различите правце рок музике у јединствен смисао, Ведран за овај наступ каже да је у њему представио себе, а својим песмама  слободу коју не може у великој мери да испољи у бенду.

– Ниједан канаутор не може да опише у ком правцу његова музика иде. Мој лик људи увек повезују са бендом „Јосип А Лисац“, а оно што су вечерас посетиоци имали прилику да чују су композиције писане баш за овај трио, где сам  имао велику слободу, и због тога ми је веома драго. – рекао је Феризовић, и објаснио да су ноте са овог наступа потпуно другачије од оних у бенду чији је члан.

Млади кантаутор, како је рекао, желео је да на овом концерту публика ужива и да разуме смисао његове музике, у чему је, судећи по атмосфери, и успео.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања