Veče vokalne muzike Petra Konjovića

18/05/2015

 

Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da u četvrtak, 21. maja 2015. godine, prisustvuju koncertu pod nazivom “Veče vokalne muzike Petra Konjovića”, koji će se održati u prostorijama Gradske kuće Novog Sada, sa početkom od 20 časova. Novosađanima će se ovom prilikom predstaviti jedan od vodećih soprana ovih prostora, uvažena Vesna Aćimović, dok je uloga vrsnog klavirskog virtuoza namenjena mladoj i obećavajuće talentovanoj Maji Grujić.

 

Iza Vesne Aćimović se već sada krije respektabilna biografija. Dovoljno je reći da je solističkim koncertom 2002. godine, diplomirala sa najvišom ocenom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. mr Vere Kovač Vitkai. Tokom 2008. godine uspešno je kraju privela i magistarske studije, pod mentorstvom prof. mr Milice Stojadinović. Kao honorarni saradnik Opere Srpskog narodnog pozorišta, svom imenu pridodaje učestvovanje u projektima velikog renomea (opera Seviljski berberin, opera Ljubavni napitak, opereta Slepi miš…). Pored toga, Vesna Aćimović je na kontu svog predanog rada, pobrala i čitave palete najrazličitijih i najvrednijih nagrada, što je samo dodatna potvrda njene vrednosti.

Maja Grujić je pažnju akademske javnosti skrenula na sebe, kada se otikila specijanom nagradom iz fonda Radmile Đurđević na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, kao perspektivni klavirski saradnik u radu sa pevačima. Pored naše zemlje, nastupala je i u najznačajnijim evropskim prestonicama kulture poput Pariza, Dortmunda i Lisabona. Trenutno je zaposlena kao samostalni stručni saradnik – korepetitor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Na samom koncertu će ulogu počasnog gosta preuzeti hor studenata pedagogije, sa Akademij umetnosti u Novom Sadu. Pred okupljenom publikom će se izvoditi numere kao što su: “Ruse kose cura ima”, ”Nane taži tajku”, ”Pod pendžeri”, i ”Velika čočečka igroa iz opere Koštana”.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja