Вече вокалне музике Петра Коњовића

18/05/2015

 

Позивамо све заинтересоване суграђане да у четвртак, 21. маја 2015. године, присуствују концерту под називом “Вече вокалне музике Петра Коњовића”, који ће се одржати у просторијама Градске куће Новог Сада, са почетком од 20 часова. Новосађанима ће се овом приликом представити један од водећих сопрана ових простора, уважена Весна Аћимовић, док је улога врсног клавирског виртуоза намењена младој и обећавајуће талентованој Маји Грујић.

 

Иза Весне Аћимовић се већ сада крије респектабилна биографија. Довољно је рећи да је солистичким концертом 2002. године, дипломирала са највишом оценом на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. мр Вере Ковач Виткаи. Током 2008. године успешно је крају привела и магистарске студије, под менторством проф. мр Милице Стојадиновић. Као хонорарни сарадник Опере Српског народног позоришта, свом имену придодаје учествовање у пројектима великог реномеа (опера Севиљски берберин, опера Љубавни напитак, оперета Слепи миш…). Поред тога, Весна Аћимовић је на конту свог преданог рада, побрала и читаве палете најразличитијих и највреднијих награда, што је само додатна потврда њене вредности.

Маја Грујић је пажњу академске јавности скренула на себе, када се отикила специјаном наградом из фонда Радмиле Ђурђевић на факултету Музичке уметности у Београду, као перспективни клавирски сарадник у раду са певачима. Поред наше земље, наступала је и у најзначајнијим европским престоницама културе попут Париза, Дортмунда и Лисабона. Тренутно је запослена као самостални стручни сарадник – корепетитор на Академији уметности у Новом Саду.

На самом концерту ће улогу почасног госта преузети хор студената педагогије, са Академиј уметности у Новом Саду. Пред окупљеном публиком ће се изводити нумере као што су: “Русе косе цура има”, ”Нане тажи тајку”, ”Под пенџери”, и ”Велика чочечка игроа из опере Коштана”.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања