Veče šansone – koncert Lorana Prokopića

07/03/2016

Udruženje „Šansona“ uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra 11. marta u 20:30  u Kulturnom centru Novog Sada, na Tribini mladih, realizuje koncert pod nazivom „Jedna ljubav za sva vremena“. Na koncertu će nastupiti umetnik Loran Prokopić, vokal i gitara, uz pratnju Ružice Pavlović, klavir.

loranp

Loran Prokopić  rođen je  u Parizu 1973 godine i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac (1998. godina), započinje sa promocijom  šansone pevajući pesme Dragana Stojnića i francuskih šansonjera poput Šarl Aznavura, Žilber Bekoa, Iv Montana, Žak Brela, Edit Pjaf i dr. U Podgorici započinje njegovo muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Vasa Pavić“ na odseku za gitaru. Nakon klasičnog muzičkog obrazovanja, počinje da se interesuje i za druge muzičke pravce kao i za pesme različitih žanrova.Nakon duže pauze, 2012. godine se vraća se šansoni i nastupa uz uvek veliku podršku i prisustvo publike koja sa oduševljenjem prati njegove koncerte. Podršku njegovim koncertima je dala i supruga pokojnog šansonjera Dragana Stojnića, koja je  prisustvovala zajedno sa svojom porodicom na nekoliko koncerata u Novom Sadu i Beogradu. Član je Udruženja muzičara Džez-a Zabavne i Rok Muzike Srbije kao i Udruženja uličnih pevača, vergl svirača i muzičara RITOURNNELES & MANNIVELES iz Pariza.

Ružica Pavlović je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu 2007. godine. Radila je u muzičkim školama u Zrenjaninu i Loznici, a trenutno je zaposlena kao korepetitor u muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru. Ostvarila je brojne muzičke nastupe kako sa učenicima tako i sa profesionalnim izvođačima. Sa Loranom Prokopićem je već nastupila na koncertima šansona u Bačkoj Palanci, Vršcu i Beogradu.

Ulaz na koncert je besplatan, a broj mesta je OGRANIČEN.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja