Вече шансоне – концерт Лорана Прокопића

07/03/2016

Удружење „Шансона“ уз подршку Града Новог Сада и Културног центра 11. марта у 20:30  у Културном центру Новог Сада, на Трибини младих, реализује концерт под називом „Једна љубав за сва времена“. На концерту ће наступити уметник Лоран Прокопић, вокал и гитара, уз пратњу Ружице Павловић, клавир.

loranp

Лоран Прокопић  рођен је  у Паризу 1973 године и његов сусрет са шансоном датира још од детињства. Касније као професионални позоришни глумац (1998. година), започиње са промоцијом  шансоне певајући песме Драгана Стојнића и француских шансоњера попут Шарл Азнавура, Жилбер Бекоа, Ив Монтана, Жак Брела, Едит Пјаф и др. У Подгорици започиње његово музичко образовање у музичкој школи „Васа Павић“ на одсеку за гитару. Након класичног музичког образовања, почиње да се интересује и за друге музичке правце као и за песме различитих жанрова.Након дуже паузе, 2012. године се враћа се шансони и наступа уз увек велику подршку и присуство публике која са одушевљењем прати његове концерте. Подршку његовим концертима је дала и супруга покојног шансоњера Драгана Стојнића, која је  присуствовала заједно са својом породицом на неколико концерата у Новом Саду и Београду. Члан је Удружења музичара Џез-а Забавне и Рок Музике Србије као и Удружења уличних певача, вергл свирача и музичара RITOURNNELES & MANNIVELES из Париза.

Ружица Павловић је завршила Музичку академију у Новом Саду 2007. године. Радила је у музичким школама у Зрењанину и Лозници, а тренутно је запослена као корепетитор у музичкој школи „Петар Коњовић“ у Сомбору. Остварила је бројне музичке наступе како са ученицима тако и са професионалним извођачима. Са Лораном Прокопићем је већ наступила на концертима шансона у Бачкој Паланци, Вршцу и Београду.

Улаз на концерт је бесплатан, а број места је ОГРАНИЧЕН.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања