Вече камерне музике у Градској кући

24/06/2015

У Свечаној сали Градске куће Новог Сада, одржан је још један успешан и посећен концерт под називом Вече камерне музике поводом међународног дана музике. Присутним гостима се овом приликом представио велики број талентованих и већ проверених виртуоза, који су на својим жицама и инструментима изнели неке од најзахтевнијих светских композиција.

То уједно значи да су окосницу вечерњег програма у највећој мери заузели врсни вилончелисти на челу са Марком Милетићем. Поред њих требало би поменути и оригиналне наступе Јулије Бал, Меиле Томе, Петра Поповића, те Срђана Пауновића и Николе Мацуре. Од заступљених композиција свакако се издвајају јединствени комади попут Седам смртних грехова (Jonas Forssell), Човек са хармоником (Ennio Moriccone) и Свиту Цветање за клавир четвороручно (Иван Марковић).

Наш наступ је везан за такозвану промоцију ране музике, музике која је проистекла из прошлих векова. Свирам на дрвеним инструментима и идеја је да том музиком адаптирамо публику на каснији програм. Верујемо како је то сада већ проверена увертира – изјавила је Меила Томе, уједно коментаришући и свој наступ са Јулијом бал

Као општи утисак се намеће чињеница, да је публика највећи број симпатија оставила за последње три композиције. Како је на њиховом челу био управо господин Марко Милетић, замолили смо га да нам да и властито виђење самог концерта. – Идеја је била да окупимо етаблиране саставе из овог града. Пошто је такозвани крај сезоне, сматрали смо да је најбољи начин да направимо концерт мешовите И занимљиве музике. Ово је уједно и омаж светском дану музике који је био у недељу. Надам се да ће ово постати традиција и да ћемо у сличном саставу наступати и у годинама које су пред нама.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања