ВЕЧЕ ХУМАНОСТИ ЗА ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

28/02/2015

Песмом и игром против предрасуда

  Хуманитарно вечe „Посебан комадић среће за децу са посебним потребама… и они су наша деца“ одржано је на Трибини младих Културног центра Новог Сада. Удржење грађана „Срећа“ покренуло је хуманитарну акцију, a подршку овом хуманом делу пружила је и музичка редакција КЦНС.

  Новосађани су купујући карте за хуманитарни концерт помогли да се сакупи приход који је намењен малишанима, а за узврат су уживали у богатом музичком програму који је за ову прилику приредило удружење грађана „Срећа“ уз помоћ музичке уреднице КЦНС Весне Каћански. Председница поменутог удружења Сандра Иванковић захвалила се Културном центру и уредници музичког програма на подршци у реализацији овог хуманитарног концерта, рекавши да на овај начин грађани могу видети да су деца са посебним потребама као и други малишани, јер активно учествују и доприносе друштвеном стистему једне државе.

– Вечерас смо се окупили, пре свега, да подржимо ову децу, али и да сакупимо новац који ће им помоћи да плате терапије које су им неопходне. Ово није први концерт који имамо у плану, и хвала свим Новосађанима који су дошли и помогли нам. У нашој земљи владају предрасуде према оваквој деци, а ми као удружење то желимо да променимо – рекла је Иванковићева.

  Богат програм, осим чланова удружења, употпнили су пијанисткиња Кристина Јефтовић и Олга Мандић, Миша Бизанац и мешовити инклузивни хор „ИСОН“, Горан Видаић, и Јелена Лазић из плесног клуба „Фиеста“. У програму који је трајо више од једног сата учествовали су и група „КЛО кло“ у чијем саставу су Вања Манић Матић (вокал), Лазар Новаков (хармоника) Ервин Марилна (бас), и Предраг Ђурић Тица (гитара). Новосађани су уживали у програму наградивши сваки наступ искреним и громогласним аплаузом.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yNCkbjIsIkY[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y2R7Z1TcO74[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања