Васил Хаџиманов бенд представља нови албум на 18. Новосадском џез фестивалу

09/11/2016

Главни програм 18. Новосадског џез фестивала почиње у четвртак 10. новембра у Српском народном позоришту на сцени “Јован Ђорђевић”. Концертни програм отвориће VASIL HADŽIMANOV BAND Feat. JULIEN LOURAU.

Василова идеја о комбиновању балканских традиционалних, фолк ритмова и западних, модерних музичких стилова (jazz, funk, rock, world music…) у његовој музици је у потпуности аутентична и представља нов приступ џез музици. На овогодишњем џез фестивал у Васил Хаџиманов бенд представиће свој нови албум новосадској публици. У питању је шести по реду албум који носи назив “Alive”, први албум снимљен уживо у пет различитих градова, пет концертних дворана. Специјални гост на албуму је светски познат и признат саксофониста и аутор David Binney. Овај албум објавила је америчка издавачка кућа ”MoonJune Records“ из Њу Јорка. Заједно са Василовим бендом наступиће познати француски саксофониста Julien Lourau.

vasil-hadzimanov
После концерта Васил Хаџиманов бенда, наступиће Susana Sawoff. Певачица, пијанисткиња и композиторка из Аустрије која наступа са успехом широм Европе са својим признатим колегама Christianom Wendtom (бас и вокал) и Jörgom Haberlom  (бубњеви и вокал).
Трећи по реду на првој концертној вечери наступиће MARCUS STRICKLAND’S TWI – LIFE. Џез саксофониста Marcus Strickland је један од оригиналних чланова авангарде џеза 21. века. Charles Haunes, продуцент и бубњар два пута номинован за Grammy награду, је пркосан музичар чије мајсторство модерног свирања бубњева, укључујућиjazz, gospel, hip hop, folk i R&B, су му омогућили да сарађује са читавим спектром изузетних уметника.O’Mitchell Henry (Mitchytime) је мулти-инструменталиста и композитор/продуцент који је био номинован за Grammy награду.
Цео програм фестивала можете погледати на http://novisadjazzfestival.rs/

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања