Успешно завршена 2. међународна Конференција полиглота!

12/10/2014

Током викенда, у Културном центру Новог Сада чуло се више од четрдесет језика света. Друга међународна Конференција полиглота под мотом „Језик открива нове светове“, коју је организовао Културни центар Новог Сада у сарадњи са хиперполиглотама Емануелом Маринијем, Ричардом Симкотом и Алексом Ролингзом, завршена је доделом сертификата учесницима и говорима организатора, др Андреја Фајгеља, директора КЦНС и хиперполиглота  Емануела Маринија и Ричарда Симкота.

Директор Културног центра Новог Сада, др Андреј Фајгељ, након завршетка свог излагања на тему „Нове стварности, нове речи”, захвалио се полиглотама што су учествовали на конференцији и у ова три дана направили сјајну атмосферу. Такође, захвалио се свим организаторима и спонзорима који су пружили подршку овој значајној међународној конференцији.

Емануеле Марини рекао је да се у Србији осећа прихваћено и вољено, а српска култура постепено му је постајала блиска и у емотивном смислу.

– Петнаест година није кратак период живота, и драго ми је да сам га посветио упознавању српског народа и српске културе, која ми је сад ближа него икад пре. Овде познајем вредне породице и вредне људе који мало-помало граде своју будућност, вредно радећи и не очекујући лажну помоћ. Гостопримство, искреност, великодушност: све ове карактеристике чине Србију посебном. Човек са запада може заправо да се „заљуби“ у њу јер примећује сву ону енергију коју је доживео у свом детињству, а која на западу не постоји – рекао је  Марини  захваливши се директору КЦНС, организаторима, спонзорима и учесницима.

На овогодишњој Конференцији полиглота, која је трајала три дана, окупили су се учесници из целог света, од Јужне Америке до Кине. Они су пратили сесије подељене у две групе, а предавачи, са разних крајева света, говорили су на различите теме и делили своја искуства у учењу језика. Најмлађи предавачи од 17 година и 23 године, држали су предавање „Прича младог полиглоте“, а говоре више од 10 језика. Више од двеста учесника није крило своје одушевљење Новим Садом, његовом културом и људима, захваливши се најпре домаћинима који су омогућили да се током протеклог викенда у Новом Саду осећају као код куће.

Након додела сертификата, учесници су показали своја језичка умећа кроз игру, пред камерама, представљајући себе, али и имресије о Новом Саду и конференцији.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=owrcXMb-Roc[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MihTarDmQrs[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EVqvXu41OAM[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања