Успешно завршен 43. ИНФАНТ

02/07/2016

У летњој башти Културног центра Новог Сада синоћ је завршен је 43. Инфант. Током претходних седам дана, 10 представа из земље и иностранства такмичило се за једну од 3 награде за стваралаштво, а о награђенима одлучио је трочлани жири у саставу глумца и редитеља мр Немање Ранковића (председник жирија), архитекта, доц. Универзитет у Новом Саду др Миљана Зековић и театролог и позоришни критичар мр Гоце Ристовски из Македоније . Након проглашња победника Фестивал је званично затворен наступом електронског бенда из Новог Сада „Don’t Touch Anything ::: DTA“.

Жири 43. Инфанта, на челу са глумцем и редитељем Немањом Ранковићем, донео је једногласну одлуку да се Награда за најуспешнији експеримент, односно представу у целини додели представи „Hinkeman“ редитеља Игора Вука Торбице, а у продукцији Загребачког казалишта младих из Хрватске, уз образложење да је овај комад „импресиван позоришни чин у свим својим сегментима“, „демонстрирајући квалитетно унапређење класичног текста актуелним позоришним језиком“.

 

Награда за најоригиналније истраживање једног од сегмената позоришног језика припала је представи „Само моје“ Ане Дубљевић и Игора Коруге, а Награда за изузетну експресивност на граничном подручју између позоришта и осталих уметности, или стваралаштва у најширем смислу додељена је комаду „Дневник једног лудака“ у продукцији Мовинг Мусиц Тхеатре из Македоније.

Овде можете прочитати одлуку жирија

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања