Успешна сарадња КИЦ-а Будо Томовић из Подгорице и Културног центра Новог Сада

11/05/2018

Помоћник директора Миљана Козаров и уредник музичког програма Весна Каћански пожелеле су добродошлицу оперској певачици Милици Добај и пијанисткињи Наташи Поповић поводом вечерашњег концерта који ће бити одржан у Свечаној сали Градске куће. Овај концерт је плод дугогодишње добре сарадње између КИЦ-а Будо Томовић из Подгорице и Културног центра Новог Сада. Ове године је планирано да се сарадња интензивира увођењем програма из различитих сфера уметности попут позоришта, филма, музике, фестивала и других.

Милица Добај свој певачки таленат усавршава на Музичкој Академији у Сплиту (Хрватска) у класи проф. Нелли Мануиленко (Украјина), где постаје стипендистa хрватског Министарства знаности, образовања и шпорта. Од 2011-2013 била је запослена као хонорарни сарадник оперног ансамбла Хрватског народног позоришта Сплит, са којим је учествовала у раду на операма: La gioconda (Ponchielli), Nabucco (Verdi); Machbeth (Verdi), I vespri Siciliani (Verdi), Povratak mornara (Suppe), Ukleti Holandez (Wagner), Cavalleria Rusticana (Mascagni). Тренутно ради као професор соло певања у школи за таленте „Andre Navarra“ у Подгорици.

Наташа Поповић дипломирала је на Музичкој академији у Подгорици, клавирски одсјек, у класи проф. Владимира Бочкарјова. Специјалистичке студије из области камерне музике завршила је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи ред. проф. Уроша Пешића. Као члан триа “Цамерата монтенегрина” магистарске студије из области Камерне музике завршава на Музичкој академији на Цетињу у класи ред. проф. Чедомира Николића. Упоредо са концертирањем бави се и педагошким радом, а тренутно је у звању доцента за предмет Камерна музика на Музичкој академији на Цетињу.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања