Ускршњи дух у дечјим радионицама дворца Еђшег

13/04/2018

У реализацији Културног центра Новог Сада, у дворцу Еђшег, већ годину дана одржавају се бесплатне ликовне радионице за децу. Од предшколског узраста па до 8. разреда, деца из социјалног програма, Дечјег села у Сремској Каменици, као и неколико новосадских школа, упознају се са разним ликовним техникама уз помоћ професорки и академских сликарки Данијеле Вимић и Смиљане Кубет.

– Теме радионица су нам разноврсне. Настојимо да маштом и дечјим вредним рукама пропратимо и градске манифестације. Поред тога, имамо и наше теме кроз које се деца ликовно развијају. Радимо разним техникама, од цртачких преко сликарских. Цртамо оловкама, фломастерима, бојицама, темперама, воденим бојама и пастелима – казала је Данијела Вимић.

Овог пута тема радионице био је Ускрс. Поред сликарских радова посвећених овом празнику, деца су јаја од стиропора „оживела” бојама помоћу фломастера и пастела.

– Уводећи децу у свет сликања, трудиле смо се да их ослободимо страхова, да се опусте и посвете свом таленту и жељама. Овај рад може да им послужи као смерница за будућу професију. Њихов напредак је свакодневан, изненађују нас својом безграничном маштовитошћу и креативношћу – објаснила је Смиљана Кубет.

Групе имају од 10 до 30, а понекад и више деце. Атмосфера у радионици је толико позитивна да се и родитељи ове деце радо упусте у ову ликовну авантуру. То је водитељима радионица велика сатисфакција, јер говори о квалитету оваквог начина рада са децом.

     – До сада смо имали две изложбе, а планирамо и јунску поставку на којој ће бити изложени радови свих тематика –најавила је Вимићева.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања