УСКОРО ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ „ПОЕЗИКА“

18/05/2017

 

УСКОРО ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ „ПОЕЗИКА“

У петој години постојања, поводом свог првог малог јубилеја, фестивал Поезика који промовише уметност певаног стиха у Новом Саду представља уметнике чија поезија и музика последњих година мењају регион набоље, баш као и фестивал Поезика.

Ове године, заједно трагамо за одговорима колико уметност, стихови и музика могу да промене нашу стварност. У томе нам помажу песници и музичари Огњенка Лакићевић, Марко Томаш и Краљ Чачка који ће заједно направити лирско-музички перформанс. Слушамо концерт састава Стреј Дог који је постао омиљени бенд публике у региону последњих година. Гледамо филм Флориан младог редитеља Дариа Буковског, који се бави положајем уметника у региону ‒ филм је представљен на бројним фестивалима укључујући и чувени у Кану у Француској, The Earth Day  Филм Фестивал у Америци, као и SCENECS у Холандији. Три новосадска кантаутора Милош Зубац, Милан Кораћ и Немања Нешић, уз пратњу Ненада Патковића и Ђорђа Бубњевића из Шинобуса, као и Светозара Нешића, провешће нас кроз магични свет песничких великана Милоша Црњанског, Добрише Цесарића, Јована Дучића, Владислава Петковића Диса, Милована Данојлића, Милутина Бојића, Душка Трифуновића, Мирослава Антића, Пера Зубца, Милана Младеновића и других.

Ове године имамо велику част и привилегију да можемо да учимо од великана као што је музичар и продуцент Chris Eckman, фронтмен групе The Walkabouts и сувласник издавачке куће Glitterbeat Records, који три године за редом добија престижну интернационалну награду Womex за најбољу издавачку кућу. Крис ће на радионици открити тајне заната музичке продукције и заинтересоване упутити који су кораци до доброг издавача и светске препознатљивости.

Наравно, и ове године као и до сад, изузетно важан део фестивала јесу концерти посебних актера који се бирају путем конкурса. Њихови концерти отварају фестивалске вечери, а на одлуку ко ће наступити ‒ можете и сами утицати јавним гласањем на страни Магазина Поезика – http://magazin.poezika.com/konkurs2017/

Сви програми фестивала Поезика су бесплатни.

Дођите да се дружимо, уживамо у стиховима и музици, заједно трагамо за лепим и да заједно учимо.

Чекамо вас 9. и 10. јуна у Културном центру Новог Сада.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања