Упечатљиви „Рок моменти“

30/05/2015

У новосадском Културном центру је 29. маја 2015. године, званично отворена изложба упечатљивих фотографија под називом Рок моменти, које представљају својеврсну архиву домаће рок сцене. Поставка фотографија на којима су забележени неки од култних тренутака домаће и стране музичке авангарде, налазиће се у просторијама Културног центра све до 11. јуна ове године. Иза читаве изложбе стоје Анамарија Вартабедијан и Станислав Милојковић.

 

На сликама које су изложене, могу се препознати нека од најзначајнијих имена са ових простора. Ту пре свега мислимо на Гоблине, Краља Чачка, Горибор, Електрични оргазам, Репетитор, али и на светки познати „System of down“. О значају саме изложбе разговарали смо и са самим ауторима и овим путем стечене информације делимо са вама.

Саме фотографије су настајале у задњих пет година, али наравно нису све настале фотографије погодне за изложбу. Као ликовни уметник осећам извесну потребу да покрећем изложбе и сматрам то својеврсним улагањем у културу. Колега Станислав има велико искуство и велики број самосталних изложби иза себе, тако да је свим напорима подржао ову идеју. Извесно време радим као сарадник са Политикиним забавником, док је колега Станислав уреник фотографије у листу Данас. То између осталог довољно говори о нашим афинитетима. Напоменула бих и да сам урадила одређени број фотографија током боравка у Јерменији, на концерту „System of down“. И то показује, да се уз велики труд могу постићи велики домети у овој области – изјавила је Анамарија Вартабедијан.

Све је кренуло из наше љубави према музици и фотографији. Циљ је да пренесемо део атмосфере и људима који су ускраћени за могућност одласка на концерте. Поред тога, свакако би желели и да додатно афирмишемо рок музику и рок културу. Нажалост данас недостаје известан број рок новина и озбиљних издавачких кућа. Ова изложба ће се такође одржати у Пожеги и Чачку и надамо се да ћемо на тај начин нешто променити – речи су Станислава Милојковића.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања