U Vukovaru potpisan sporazum o saradnji između KCNS i SKC Vukovar!

23/11/2018

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i direktor Srpskog kulturnog centra Vukovar Srđan Sekulić, potpisali su danas u Vukovaru protokol o saradnji u oblasti kulture, uz prisustvo velikog broja građana i medijskih ekipa. Tim povodom, nakon potpisivanja protokola, upriličena je tribina koju je održao docent dr Boris Stojkovski, saradnik i predavač KCNS. Stojkovski je pred brojnom publikom u prostorijama Srpskog kulturnog centra govorio na temu „Srbi u Sremu, Slavoniji i Baranji pre Velike seobe“. Ovo predavanje prvi je rezultat saradnje dve kulturne ustanove. Prilikom posete Vukovaru, Panaotović se sreo i sa predsednikom Zajedničkog veća opština Srđanom Jeremićem.

 

Direktor KCNS Bojan Panaotović naglasio je da je nedopustivo da se u dvadeset i prvom veku ne poštuju ljudska i građanska prava. U tom smislu, istakao je težak položaj Srba u regionu, skaradnost carinskih ratova, spaljivanja hrane i sl., i pozvao sve u regionu da poštuju ljudska prava.

Direktor SKC Vukovar Srđan Sekulić naglasio je značaj saradnje koju SKC Vukovar ostvaruje sa ustanovama sličnog profila u Srbiji.

Predsednik ZVO Srđan Jeremić čestitao je obojici direktora na potpisanom protokolu i početku saradnje, naglašavajući odličnu saradnju koju ZVO ima sa zvaničnim institucijama Republike Srbije.

Potpisivanju sporazuma i predavanju prisustvovali su i episkop Osiječkopoljske i Baranjske eparhije Heruvim, konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru Ljudmila Ostojić, predsednik ZVO Srđan Jeremić i predsednik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja