У Вуковару потписан споразум о сарадњи између КЦНС и СКЦ Вуковар!

23/11/2018

Директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић и директор Српског културног центра Вуковар Срђан Секулић, потписали су данас у Вуковару протокол о сарадњи у области културе, уз присуство великог броја грађана и медијских екипа. Тим поводом, након потписивања протокола, уприличена је трибина коју је одржао доцент др Борис Стојковски, сарадник и предавач КЦНС. Стојковски је пред бројном публиком у просторијама Српског културног центра говорио на тему „Срби у Срему, Славонији и Барањи пре Велике сеобе“. Ово предавање први је резултат сарадње две културне установе. Приликом посете Вуковару, Панаотовић се срео и са председником Заједничког већа општина Срђаном Јеремићем.

 

Директор КЦНС Бојан Панаотовић нагласио је да је недопустиво да се у двадесет и првом веку не поштују људска и грађанска права. У том смислу, истакао је тежак положај Срба у региону, скарадност царинских ратова, спаљивања хране и сл., и позвао све у региону да поштују људска права.

Директор СКЦ Вуковар Срђан Секулић нагласио је значај сарадње коју СКЦ Вуковар остварује са установама сличног профила у Србији.

Председник ЗВО Срђан Јеремић честитао је обојици директора на потписаном протоколу и почетку сарадње, наглашавајући одличну сарадњу коју ЗВО има са званичним институцијама Републике Србије.

Потписивању споразума и предавању присуствовали су и епископ Осијечкопољске и Барањске епархије Херувим, конзул Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару Људмила Остојић, председник ЗВО Срђан Јеремић и председник Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Светислав Микеревић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања