У уторак почиње 46. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – ИНФАНТ

23/06/2019

Интернационални фестивал алтернативног и новог театра ИНФАНТ, 46. по реду, који организује Културни центар Новог Сада, биће одржан од 25. јуна до 2. jула 2019. године под мотом „Потрага за људскошћу“. На 46. ИНФАНТУ  публика ће имати прилике да погледа представе из осам земаља: Италије, Немачке, Палестине, Јужне Кореје, Чешке, Швајцарске, Француске и Србије.

Овогодишњи ИНФАНТ свечано ће отворити плесна трупа Тула Лимнејос из Немачке са представом „Бес“. у уторак 25. јуна са почетком у 20 часова на сцени „Јован Ђорђевић“ у СНП-у. Ово је комад о шоку и протесту, води нас у свет контрадикција у којем се дубоко осећа немир.

Србију ће представљати Рефлектор театар са документарном представом „Смрт Фашизму! О рибарима и слободи“, „Пошто гвожђе” Бертолда Брехта (Факултет драмских уметности) и „Емигранти“ (Три гроша). Затим, у сарадњи са фондацијом Матера (Италија) и престоницом културе за 2019. годину, биће одиграна представа „Људска срамота“.

Наредних дана овогодишњег ИНФАНТ-а одиграће се представе: „Сребрни нож“ и „Грешка при слетању“ Гоблин партија из Јужне Кореје, Фекете серетлек из Чешке са представом „Кар“, „Северна страна“ Ан лу пур лом из Француске, комад „Енхедуана“ уметнице Аштар Муалем из Палестине и „Ромео, Ромео, Ромео“ Џошуе Монтена из Швајцарске. Поред главног програма, на 46. ИНФАНТ-у биће и пратећи програм у оквиру кога ће се одиграти породичне представе.

Представе ће бити игране у Културном центру Новог Сада, Српском народном позоришту, Позоришту младих, Новосадском позоришту и на више отворених локација као што су Футошки и Дунавски парк.

Улазнице су у продаји од 17. јуна. Цена појединачних улазница за представе износе 500 динара, а за студенте и организоване посете су 300 динара.

Комплетан програм можезе погледати на званичном сајту ИНАФАТ

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања