U SUSRET FESTIVALU: INFANTFUZIJA POČINJE SUTRA!

22/06/2016

Na drugoj konferenciji za novinare koja je održana povodom 43. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra predstavljen je festivalski propratni program „Infantfuzija“ koji počinje u četvrtak 23. juna.

Prema rečima izvršnog producenta Festivala, Simona Grabovca publika u okviru Infantfuzije ove godine može da očekuje koncerte u Letnjem bioskopu KCNS, izložbu u klubu „Tribina mladih“ KCNS, kao i performans sa vatrom na Trgu republike i performans na štulama u Katoličkoj porti. Na konferenciji je govorila i kustoskinja izložbe „Susret / Encounter“ Višnja Žugić. Selekcijom radova na izložbi, koju smo pripremili u okviru Infanfuzije, biće predstavljeni studenti treće godine studijskog programa Arhitektura, koji za tri atraktivne i kompleksne gradske lokacije (Letnja scena KCNS, dvorište hotela Vojvodina i Riblja pijaca) predlažu efemerne projekte, kojima se podržava ponovni izlazak Infanta u grad. Lake, privremene, poetične strukture obeležavaju navedena tri prostora, ujedinjujući njihove različitosti, prihvatajući izazove marginalizacije, devastiranosti, napuštenosti sa jedne strane, a sa druge, izazove znatne formalne određenosti, neujednačenosti prostornih stavova i jake frekvencije i zauzetosti površina. Zauzimamo stav da je Infantu mesto u gradu, u javnom gradskom prostoru, u životu grada, a ne u pozorišnim salama postojećih objekata za kulturu i izložbom ukazujemo na potencijale jednog novog susreta – istakla je Višnja Žugić.

Vokal i gitarista benda „Grejt“ Goran Beg je na konferenciji izrazio veliko zadovoljstvo što će imati priliku da nastupaju u okviru propratnog programa 43. Infant-a. Grejt je novosadski bend koji postoji od 2007. godine. Iza sebe imamo tri albuma i sada smo već zvučno izdefinisani kao glasan alternativni rok bend sa snažnim ličnim i društveno-politički angažovanim tekstovima – napomenuo je Goran Beg.
Propratni program festivala je besplatan, dok karte za predstave koštaju 500 dinara i mogu da se nabave u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada svaki dan od 11 do 13 sati. Cena karte za studente iznosi 250 dinara.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu festivala

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja