У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ: ИНФАНТФУЗИЈА ПОЧИЊЕ СУТРА!

22/06/2016

На другој конференцији за новинаре која је одржана поводом 43. Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра представљен је фестивалски пропратни програм „Инфантфузија“ који почиње у четвртак 23. јуна.

Према речима извршног продуцента Фестивала, Симона Грабовца публика у оквиру Инфантфузије ове године може да очекује концерте у Летњем биоскопу КЦНС, изложбу у клубу „Трибина младих“ КЦНС, као и перформанс са ватром на Тргу републике и перформанс на штулама у Католичкој порти. На конференцији је говорила и кустоскиња изложбе „Сусрет / Енцоунтер“ Вишња Жугић. Селекцијом радова на изложби, коју смо припремили у оквиру Инфанфузије, биће представљени студенти треће године студијског програма Архитектура, који за три атрактивне и комплексне градске локације (Летња сцена КЦНС, двориште хотела Војводина и Рибља пијаца) предлажу ефемерне пројекте, којима се подржава поновни излазак Инфанта у град. Лаке, привремене, поетичне структуре обележавају наведена три простора, уједињујући њихове различитости, прихватајући изазове маргинализације, девастираности, напуштености са једне стране, а са друге, изазове знатне формалне одређености, неуједначености просторних ставова и јаке фреквенције и заузетости површина. Заузимамо став да је Инфанту место у граду, у јавном градском простору, у животу града, а не у позоришним салама постојећих објеката за културу и изложбом указујемо на потенцијале једног новог сусрета – истакла је Вишња Жугић.

Вокал и гитариста бенда „Грејт“ Горан Бег је на конференцији изразио велико задовољство што ће имати прилику да наступају у оквиру пропратног програма 43. Инфант-а. Грејт је новосадски бенд који постоји од 2007. године. Иза себе имамо три албума и сада смо већ звучно издефинисани као гласан алтернативни рок бенд са снажним личним и друштвено-политички ангажованим текстовима – напоменуо је Горан Бег.
Пропратни програм фестивала је бесплатан, док карте за представе коштају 500 динара и могу да се набаве у просторијама Културног центра Новог Сада сваки дан од 11 до 13 сати. Цена карте за студенте износи 250 динара.

Више информација можете наћи на званичном сајту фестивала

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања