У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ: ИНФАНТФУЗИЈА ПОЧИЊЕ СУТРА!

22/06/2016

На другој конференцији за новинаре која је одржана поводом 43. Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра представљен је фестивалски пропратни програм „Инфантфузија“ који почиње у четвртак 23. јуна.

Према речима извршног продуцента Фестивала, Симона Грабовца публика у оквиру Инфантфузије ове године може да очекује концерте у Летњем биоскопу КЦНС, изложбу у клубу „Трибина младих“ КЦНС, као и перформанс са ватром на Тргу републике и перформанс на штулама у Католичкој порти. На конференцији је говорила и кустоскиња изложбе „Сусрет / Енцоунтер“ Вишња Жугић. Селекцијом радова на изложби, коју смо припремили у оквиру Инфанфузије, биће представљени студенти треће године студијског програма Архитектура, који за три атрактивне и комплексне градске локације (Летња сцена КЦНС, двориште хотела Војводина и Рибља пијаца) предлажу ефемерне пројекте, којима се подржава поновни излазак Инфанта у град. Лаке, привремене, поетичне структуре обележавају наведена три простора, уједињујући њихове различитости, прихватајући изазове маргинализације, девастираности, напуштености са једне стране, а са друге, изазове знатне формалне одређености, неуједначености просторних ставова и јаке фреквенције и заузетости површина. Заузимамо став да је Инфанту место у граду, у јавном градском простору, у животу града, а не у позоришним салама постојећих објеката за културу и изложбом указујемо на потенцијале једног новог сусрета – истакла је Вишња Жугић.

Вокал и гитариста бенда „Грејт“ Горан Бег је на конференцији изразио велико задовољство што ће имати прилику да наступају у оквиру пропратног програма 43. Инфант-а. Грејт је новосадски бенд који постоји од 2007. године. Иза себе имамо три албума и сада смо већ звучно издефинисани као гласан алтернативни рок бенд са снажним личним и друштвено-политички ангажованим текстовима – напоменуо је Горан Бег.
Пропратни програм фестивала је бесплатан, док карте за представе коштају 500 динара и могу да се набаве у просторијама Културног центра Новог Сада сваки дан од 11 до 13 сати. Цена карте за студенте износи 250 динара.

Више информација можете наћи на званичном сајту фестивала

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања