У славу песника положени венци на споменик и гроб Мике Антића

14/03/2018

У СЛАВУ ПЕСНИКА ПОЛOЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК И ГРОБ МИКЕ АНТИЋ

 

Поводом годишњице рођења Мирослава Мике Антића, а у оквиру манифестације „Антићеви дани“ члан Градског већа за културу Далибор Рожић, председник Савета за културу Града Новог Сада Ђула Киш и помоћник директора Културног центра Новог Сада Сунчица Марковић положили су венце на гроб Мике Антића на Градском гробљу, а затим и на бисту песника у Дунавском парку.

– И овим чином скрећемо пажњу на великог писца који је својим делима задужио наш град. Веома је важно да славимо његово име и да младе генерације упознамо са његовим широким и разноликим опусом. Мирослав Антић је био мултимедијални уметник, књижевник, сликар, новинар и филмски стваралац. Један је од најзначајнијих Новосађана који су допринели да Нови Сад буде надалеко познат као град културе – изјавио је Далибор Рожић.

Заједно са делегацијом Града, венце на бисту Мирослава Антића положили су ученик Гимназије „Јован Јовановић Змај“ Лука Станковић и ученица ОШ „Ђура Даничић“ Јована Кецман.  Венац су положили и ученици приватне ОШ „Мика Антић“, Доротеја Версајко и Сергеј Зељковић који су, као и ученици ОШ „Мирослав Антић“ из Футога, Ана Андрић и Ана Миленковић рецитовали стихове Микиних песама.

Манифестација „Антићеви дани“ свечано је отворена 12. марта и одржава се на више локација у Новом Саду. У дворцу „Еђшег“ биће отворена изложба дечијих радова са конкурса „Стварајмо један нови свет“, а последњи дан, 16. март биће обележен уручењем награде „Мирослав Антић“ Ненаду Шапоњи за збирку песама „Изгледам, дакле нисам“, коју је објавила издавачка кућа „Прометеј“.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања