У ПЕТАК ДРУГА КОНФЕРЕНЦИЈА О РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ У КЦНС

05/06/2018

Конференција о регионалној стабилности, друга по реду, одржаће се у петак 8. јуна 2018. године у Клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада, с почетком у 13.30 часова. Основна идеја водиља и порука Конференције је добросуседство, мир и сарадња на постјугословенским просторима.

Учесници овогодишње конференције су еминентни интелектуалци из Србије и региона: хрватски историчар проф. др Хрвоје Класић, који има велики углед у Хрватској, Србији, региону и у САД, професор Београдског универзитета др Дејан Вук Станковић, изузетан интелектуалац и филозоф, директор Форума за етничке односе др Душан Јањић, босанскохерцеговачки дипломата Златко Диздаревић, новинар и дипломата из БиХ и католички теолог и историчар Горан Шарић из Ријеке чија тв гостовања имају по неколико стотина прегледа у региону. Модератор конференције биће др Дуња Демировић.

Директор Културног центра Новог Сада и идејни творац Конференције Бојан Панаотовић, упутио је данас на конференцији за медије позив грађанима Новог Сада, Војводине, Србије, па и региона, да присуствују овом значајном догађају и да се својим питањима и запажањима укључе у конференцију за коју се нада да ће прерасти у традиционалну.

– Основни циљ или путоказ за све нас су мир и стабилност у овом региону. Некада то, можда, звучи као фраза, али нема пречег од мира и безбедности, као и економске, политичке, културне и сваке друге добросуседске сарадње на простору екс Југославије. Разум и практичан поглед на савремене политичке процесе, праштање и здрави планови за будућност, то је наш циљ  – истакао је директор Панаотовић.

 Уз нагласак да је поглавље „повратка у прошлост” неопходно  затворити и успоставити сарадњу и стабилност из којих проистиче бољи и квалитетнији живот за све људе у региону, Панаотовић је упутио позив грађанима да присуствују овом великом догађају у КЦНС, те да својим питањима и сугестијама узму учешћа у дебати. Конференцију ће, уз подршку градоначелника Милоша Вучевића, отворити члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Прошлогодишња Конференција о регионалној стабилности, подсетимо, имала је изванредан одјек у јавности, и то не само у Србији него и у ширем региону.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања