У Ликовном салону КЦНС отворена изложба уметничке колоније „Краљеви чардаци“

04/09/2023

Вечерас је у Ликовном салону Културног центра Новог Сада отворена изложба уметничке колоније  „Краљеви чардаци”.

Присутне је у име Културног центра Новог Сада поздравила помоћница директора КЦНС Сунчица Марковић која је рекла да је ове године у јуну по први пут организована уметничка колонија на Копаонику у трајању од седам дана, а окупила је еминентне уметнике из Србије, Црне Горе и Босне.

„У овој бајци с осам поетика, осам уметника, осам различитих потеза и рукописа, ове године заживела је прва колонија Краљеви чардаци на Копаонику. Спој слика, скулптуре, мозаика и цртежа обележило је седам дана Чардака. Свако од уметника донео је свој сензибилитет стварања и неку своју причу баш за ове Краљеве у чијим су нас Чардацима угостили и гостили. Ово је била наша бајка коју смо донели и испричали Краљевим чардацима, оставивши траг осам уметника у боји, камену, металу и крамици…”, рекла је Љиљана Ривић.

Присутне је поздравила и Весна Костадиновић, власница и директорка предузећа „Краљеви Чардаци”.

Спонзор уметничке колоније били су „Краљеви чардаци” Копаоник и „Рубин Крушевац”.

Учесници овогодишње уметничке колоније били су Зоран Круљ, Даница Масниковић, Момчило Мацан Мацановић, Дарко Кузмановић, Марија Станојловић, Стојан Миланов, Мирзa Смајиловић, Љиљана Ривић, а радове који су настали на колонији можете погледати у Ликовном салону КЦНС до 12. септембра.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања