У КЦНС премијерно изведена монодрама „Отац“

05/11/2019

У копродукцији Културног центра Новог Сада и Позоришта „Слово“, у уторак 5. новембра у Великој сали Културног центра Новог Сада, премијерно је изведена монодрама „Отац“. Драматизацију и режију потписује Предраг Ђурић, а у улози капетана Снегирјова је Срђан Симић. Представа ће имати репризу сутра, 6. новембра у 20 часова.

Монодрама је рађена по мотивима чувеног руског класика „Браћа Карамазови“ Фјодора Михајловича Достојевског, а  драматуршки, ова тема је на сцени оживљена кроз дијалог капетана Снегирјова са упокојеним сином.

Редитељ Ђурић је тежиште представе ставио на уобличавање развојног пута лика капетана Снегирјова – од моралног посрнућа до катарзичног исцељења његове личности.

После вечерашње премијере монодраме „Отац“ у Културном центру Новог Сада, видно задовољан позитивном реакцијом публике, глумац Срђан Симић рекао је да је идеја за ову представу потекла од редитеља Предрага Ђурића кога познаје из Требиња где је својевремено играо у тамошњем театру „Слово“.

– Захваљујући Културном центру Новог Сада и уреднику сценског програма Симону Грабовцу и сарадницима, поставили смо на сцену овај текст. Свиђа ми се како смо „ушушкали“ ову сцену овде у КЦНС где сам играо пре неколико година. Надам се да ћемо ову представу играти поново у КЦНС и да ћемо успети да је одведемо на неке домаће и руске сцене – рекао је Симић који живи у Русији и који се после седам година вратио на новосадску позоришну сцену.

С монодрамом „Москва-Петушки“ Камерног путујућег театра, чији је и уметнички директор, Симић је учествовао на фестивалу „Златни витез“ у Москви. Играо је у неколико српских и руских филмова. Члан је московских театaра Parabasis и Zerno. У Москви предаје глуму и српски језик.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања