У Градској кући приређена свечаност за учеснике 9. „Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд“

19/07/2019

У Свечаној сали новосадске Градске куће, у петак 19. јула, Далибор Рожић, члан Градског већа за културу, примио је професоре и студенте из Дортмунда, учеснике девете „Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд“, помоћника директора КЦНС Сунчицу Марковић и уредницу музичког програма КЦНС Весну Каћански.

Обраћајући се професорима и полазницима овогодишње академије,  Далибор Рожић је подсетио на то да Нови Сад и Дортмунд, градови побратими, већ годинама размењују културне садржаје.

– Наши представници раде и на припреми нових програма у сусрет 2021. години када ће Нови Сад бити Европска престоница културерекао је Рожић и, преносећи поздраве градоначелника Милоша Вучевића, изразио уверење да ће полазници овогодишње академије имати прилику да много науче, те да ће понети лепе утиске из нашег града.  

Весна Каћански изразила је задовољство поводом чињенице да и ове године, као и претходних година, у раду академије учествујуи полазници из Дортмунда, њих деветоро, који су различитих генерација и занимања, а неки од њих су заиста само музичари.

То је дивно, јер је то пријатељство између наша два града, а заправо је то пријатељство између људи. Овом активношћу сви доприносимо да се то пријатељство развија и у будућности – казала је Каћански.

Саксофониста и професор из Дортмунда Уве Плат рекао је да се овај џез пројекат, поред Новог Сада, организује и у Прагу, али да јеЛетња џез академија у Новом Саду знатнопопуларнија.

Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд је пројекат који, у склопу сарадње братских градова Новог Сада и Дортмунда, организује Културни центар Новог Сада у сарадњи са Музичком школом „Исидор Бајић“. ОвогодишњаЛетња џез академија почела је 13. јула и трајаће до 20. јула. Окупила је више од 60 полазника из Новог Сада, Дортмунда, Суботице,Бачке Паланке, Зрењанина, Пожаревца, Краљева, Сплита и Будимпеште.

Публика ће имати прилике вечерас да ужива у концерту квинтета Новосађанке Милене Јанчурић на Петроварадинској тврђави у 20.30 часова, а после тога, у 21.30 часова, испред Галерије И.Т.Д. биће одржан Џем сешн.

Завршни концерт полазника и професора овогодишње Летње џез академије предвиђен је за суботу, 20. јула, од 20 сати у Клубу „Трибина младих“ КЦНС.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања