У Градској кући приређен концерт оперске певачице Милице Добај из Црне Горе

11/05/2018

У оквиру сарадње Културног центра Новог Сада и КИЦ-а „Будо Томовић“ из Подгорице, у Свечаној сали новосадске Градске куће у петак 11. маја, оперска певачица Милица Добај, у пратњи пијанисткиње Наташе Поповић, приредила је свој први солистички концерт у Новом Саду.

Новосадска публика аплаузима је испратила наступ црногорске сопранисткиње. На програму су биле арије из дела Рахмањинова, Тостија, Пучинија, Мокрањца, Пајчевића, Вердија, Калмана… На крају, уметница је публику наградила извођењем композиције Исидора Бајића.

По завршетку наступа, видно задовољна пријемом публике, уметница се захвалила Новосађанима на топлој добродошлици, као и Културном центру и подгоричком КИЦ-у који су организовали овај концерт. Похвалила је сарадњу коју су ове две установе културе обновиле јуна прошле године с циљем да промовишу српске и црногорске уметнике, рекавши да „раде праву ствар.“

Милица Добај рођена је 1989. године у Бару. Средње музичко образовање стекла је у музичким  школама „Вида Матјан“ (Котор) и Васа Павић (Подгорица), у току којег је освојила бројне награде на такмичењима младих соло певача.

Године 2008. уписује Музичку Академију у Сплиту (Хрватска) у класи проф. Нели Мануиленко (Украјина), где усавршава свој певачки таленат и постаје стипендистa хрватског Министарства знаности, образовања и шпорта.

Уз велики број концерата по Црној Гори, Хрватској, Македонији и Србији, од посебног значаја је њен дебитантски оперски наступ у Хрватском народном позоришту у Сплиту, у опери Адел и Мара (Ј. Хатзе), где се публици представила улогом Ивише. Као солиста, наступала је и у операма Слијепи миш (Штраус) и Диоклецијан (Тјардовић).

Певачко извођење усавршавала је са Владимиром Вањејевим (Русија), диригентом Хари Злодром (Хрватска), Аном Шабашов (Хрватска). Такође, имала је прилику сарађивати са познатим диригентима: Надом Матошевић, Лорисом Волтолинијем, Тонћи Билићем, Никшом Барезом, Ивом Липановићем, Блаженком Јурачићем, Домеником Бришким, Радованом Паповићем.

Године 2013. стекла је звање магистра оперно-концертног извођења. Тренутно ради као професор соло певања у школи за таленте „Andre Navarra“ у Подгорици.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања