У Градској кући наступили музичари међународне радионице Colluvio

19/08/2018

У оквиру Неокласичног фестивала класичне музике (НЕО), другог по реду, у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, у недељу 19. aвгуста 2018. године, са почетком у 20.21 час, уприличен је концерт међународне радионице камерне музике Colluvio.

У организацији Фондације “Нови Сад 2021”, а под покровитељством Града Новог Сада, владе АП Војводине и пријатеља фестивала, у Градској кући наступило је једанаест првокласних младих музичара из Европе који су се на мајсторском курсу  припремали у радионици Colluvio (Аустрија) за своју интернационалну концертну турнеју.

Ове године концерте су, пре Новог Сада, приредили у Словенији, Аустрији, Немачкој, Хрватској и Босни и Херцеговини. Турнеју ће завршити наступом у Београду.

Новосадској публици представили су се, између осталих и делима Лудвига Ван Бетовена и Мориса Равела. Наступили су извођачи из Француске, Русије, Србије, Естоније и Украјине: Антоан Пишон (клавир), Љубомир Трујановић (виолина), Павле Поповић (виолончело), Анастасиа Галенина(клавир), Ханс Кристијан Ајавик (виолина), Павле Ракочевић (виолончело) и Елена Овчаренко (клавир).

Наступ су употпунили и чланови квартета IZMAILOVSKY из Санкт Петербурга у саставу: Анита Ожешкоскаја (виолина), Јури Шундјак (виолина), Надежда Савина (виола) и Иља Измаилов (виолончело).

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања