U DVORCU EĐŠEG OTVORENA IZLOŽBA „SAVREMENI NARATIV NA PAPIRU“

29/09/2017

U okviru manifestacije NOA – Novi Sad Open Art,  koja traje od 28. septembra do 4. oktobra, izložba grupe mladih autora „Savremeni narativ na papiru“, otvorena je u petak, 29. septembra 2017. godine u dvorcu Eđšeg u Novom Sadu.

Otvarajući postavku, istoričarka umetnosti Biljana Jotić, podsetila je da je prethodnih godina na ovoj manifestaciji najpre bilo predstavljeno slikarstvo, potom skulptura, a naredne godine u fokusu će biti mozaik.

– Veliko zadovoljstvo pričinjava nam to što je manifestacija NOA, u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, ove godine prerasla u festival. Ovo su dani otvorene umetnosti, a cilj ovog festivala jeste promocija mladih umetnika i saradnja sa istoričarima umetnosti i institucijama poput KCNS – kazala je Biljana Jotić.

Ove godine, festival je okupio 28 umetnika iz Srbije, većinom iz Beograda i Novog Sada, a specijalni gosti su dvoje stvaralaca iz Poljske. Reč je o vrlo mladim umetnicima koji su svojim talentom i osvojenim nagradama u zemlji i inostranstvu, do sada već uspeli da skrenu pažnju na svoje stvaralaštvo. To su: Ivana Milev, Zdravko Janković, Tijana Kojić, Đerđi Ačaji, Petar Sibinović, Gala Čaki, Marko Stajić, Damjan Kovačević, Marija Tošković, Branka Đurašković, Dušan Perić, Petar Mošić, Borislav Nikolić, Jelena Vićentić, Marija Milinković, Veljko Valjarević, Vladimir Lalić, Vanja Ignjac, Đorđe LJ.Savić, Anela Mujčić, Nikola Radosavljević, Marija Zdravković, Natalija Miladinović, Ivan Milenković, Predrag Kovačić, Koštana Đurić, Silvija Gorak i Andrej Konopek.

Izložba „Savremeni narativ na papiru“, trajaće do 4.oktobra 2017.godine.

 Dragan Krstić

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja