У ДВОРЦУ ЕЂШЕГ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „САВРЕМЕНИ НАРАТИВ НА ПАПИРУ“

29/09/2017

У оквиру манифестације NOA – Novi Sad Open Art,  која траје од 28. септембра до 4. октобра, изложба групе младих аутора „Савремени наратив на папиру“, отворена је у петак, 29. септембра 2017. године у дворцу Еђшег у Новом Саду.

Отварајући поставку, историчарка уметности Биљана Јотић, подсетила је да је претходних година на овој манифестацији најпре било представљено сликарство, потом скулптура, а наредне године у фокусу ће бити мозаик.

– Велико задовољство причињава нам то што је манифестација НОА, у сарадњи са Културним центром Новог Сада, ове године прерасла у фестивал. Ово су дани отворене уметности, а циљ овог фестивала јесте промоција младих уметника и сарадња са историчарима уметности и институцијама попут КЦНС – казала је Биљана Јотић.

Ове године, фестивал је окупио 28 уметника из Србије, већином из Београда и Новог Сада, а специјални гости су двоје стваралаца из Пољске. Реч је о врло младим уметницима који су својим талентом и освојеним наградама у земљи и иностранству, до сада већ успели да скрену пажњу на своје стваралаштво. То су: Ивана Милев, Здравко Јанковић, Тијана Којић, Ђерђи Ачаји, Петар Сибиновић, Гала Чаки, Марко Стајић, Дамјан Ковачевић, Марија Тошковић, Бранка Ђурашковић, Душан Перић, Петар Мошић, Борислав Николић, Јелена Вићентић, Марија Милинковић, Вељко Ваљаревић, Владимир Лалић, Вања Игњац, Ђорђе Љ.Савић, Анела Мујчић, Никола Радосављевић, Марија Здравковић, Наталија Миладиновић, Иван Миленковић, Предраг Ковачић, Коштана Ђурић, Силвија Горак и Андреј Конопек.

Изложба „Савремени наратив на папиру“, трајаће до 4.октобра 2017.године.

 Драган Крстић

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања