У ЧЕТВРТАК ПОЧИЊЕ 7. ФЕСТИВАЛ СНИМАТЕЉСКИХ ОСТВАРЕЊА „СЛИКА У ПОКРЕТУ“ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

13/12/2022

Седми фестивал сниматељских остварења „Слика у покрету“ одржаће се од 15. до 18. децембра у Културном центру Новог Сада. Током четири фестивалска дана биће приказано шест дугометражних играних филмова. Међу њима су и они које новосадска публика до сад није имала
прилику да погледа.

„Ала је леп овај свет“, „Комедија на три спрата“, „Небеса“, „Страхиња Бановић“, „Траг дивљачи“ и новосадска премијера филма „Усековање“ – то је оно што нам доноси седмо издање фестивала који је настао са идејом да сагледа и афирмише рад директора фотографије у домаћој кинематографији. Након пројекција биће приређени и разговори са директорима фотографије. Поменути филмови ће се такмичити за награду за најбољи сниматељски рад коју додељује трочлани стручни жири, ове године у саставу: директори фотографије Милош Јаћимовић САС и Ракел Фернандез, и директор фотографије, редитељ, монтажер и сценариста Карпо Година. Будући да је у питању фестивал који представља и својеврсни конгрес струке, студенти камере, сниматељи и млади директори фотографије имаће прилику да учествују у чак два мастерцласс програма – „Филмска фотографија између визуелног и драмског“ Миладина Чолаковића САС и „Покретна слика као циљана интерпретација“ Ђорђа Арамбашића САС. Пријаве за бесплатно учешће на masterclass програмима су већ отворене на сл. Филмски професионалци не смеју да пропусте презентацију филмске опреме компанија Arri, Sony, Zeiss, Cooke, Teradek. која ће бити одржана 18. децембра у 10:30 у Културној станици Свилара. Богат фестивалски програм употпуниће и пројекције студентских краткометражних филмова, као и пројекција филма „Зима једног пролећа“.

Улазнице за главни такмичарски програм су у продаји на свим Gigstix продајним местима и на сајту slikaupokretu.rs. по цени од 300 динара по пројекцији. „Слика у покрету“ подржан је од стране Министарства културе и информисања, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, града Новог Сада и Филмског центра Србије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања