„ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА“ У КАТОЛИЧКОЈ ПОРТИ

15/01/2015

Дечије краљевство са хуманом мисијом

   Католичка порта била је данас право мало дечије царство из које се цео дан чула граја малишана, смех и песма, а све захваљујући традиционалној хуманитарној манифестацији „Трг отвореног срца“ коју је организовао Културни центар Новог Сада. Осмеси деце и њихових родитеља говорили су да је ово дешавање пун погодак, јер су клинци по сунчаном јануарском дану уживали у представама и концертима уз незаобилазне аниматоре „Креативног погона“ који су непрекидно, на занимљив и креативан начин, забављали малишане, и тиме додатно загрејали, већ и онако, одличну атмосферу. Манифестацију „Трг отвореног срца“ употпунили су и многобројни продавци на штандовима, на којима су се могле купити рукотворине, слаткиши, шарене свилене бомбоне, лицидерска срца и још мноштво ситница у духу новогодишњих празника.

  Директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ рекао је да је ова манифестација начин да Нови Сад и КЦНС честитају Нову годину и најмлађим суграђанима, као и да је веома важно да она има и хуманитарни карактер, јер су посетиоци позвани да донесу књиге или играчке за малишане из Дечије болнице, како би болесна деца могла да читају и да се играју.

 -Веома је важно да будемо хумани, јер су се људи данас, некако, повукли у себе и стално има неких ствари које су важније од човека па не стижемо да се бавимо децом и људима који су поред нас. Ми то покушавамо да променимо. Нови Сад је много учинио за децу јер је, примера ради, први увео субвенције за приватне вртиће, а овом манифестацијом покушавамо да преузмемо добру традицију коју наши пријатељи из Београда негују већ дуги низ година-додао је Фајгељ.

   Малишане су данас забављали сопран Мирјана Матић и тенор Томислав Целекетић који су одржали мини концерт сонгова из Дизнијевих цртаних филмова, након којих су наступили чланови „Позоришта из кофера“ који су клинце обрадовали луткарском представом „Црвенкапа“. За наставак добре атмосфере били су задужени глумци из студија „Чаролија“ који су одиграли представу „Чаробни камен“ и одржали концерт. Чувени Жељко Весељко развеселио је децу својим наступом „Зик, зак, зума и светлећа шума“, док је други део манифестације био посвећен песми и игри. У Порти су наступили Ана Перишић уз гитарску пратњу Милице Узелац, Бранимир Росић са „Тон бон тон оркеструмом“ са рокенролом за децу под називом „Авантуре летеће гитаре“ и Невена Божовић.

 

ПОДЕЉЕНИ ПОКЛОНИ МАЛИШАНИМА У ДЕЧИЈЕ БОЛНИЦЕ 

Културни центар Новог Сада у хуманој мисији

На недавно одржаној и врло успешној традиционалној хуманитарној манифестацији „Трг отвореног срца“, коју је организовао Културни центар Новог Сада, прикупљено је мноштво поклона за малишане из Дечије болнице, што довољно говори о хуманости малих Новосађана и њихових родитеља.

  Поклони су однесени у Дечију болницу, а том приликом директор Института за здравствену заштиту деце проф. др Слободан Гребелдингер рекао је да смо сви на истом задатку, како би боравак деце у Дечијој болници учинили хуманијим и пријатнијим. Додао је да је свака акција која овоме доприноси добродошла, и напоменуо да је Културни центар Новог Сада на свој начин допринео унапређену боравка деце у болници.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kbFbvrZ-qBU[/youtube]

-Манифестација је била изузетно добро посећена, малишани су долазили у Порту и својим другарима у Дечијој билници донели су поклоне. Играчке, бојанке, сликовнице и књиге учиниће да им време проведено у болници прође што лепше и безбрижније-истакла је заменица директора КЦНС Сунчица Марковић.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WyCZu-5BcGg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LtyP1gIoVR4[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања