Pred punom „Tribinom mladih“ održana promocija knjige „Pisma iz Portugala“

07/03/2019

U prepunom klubu „Tribina mladih“ održana je promocija knjige Pisma iz Portugala autorke Gabriele Teglaši Jojkić u izdanju Udruženja baletskih umetnika Vojvodine. Osim autorke, na promociji govorila je i dr Nevena Varnica, docent na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Pisma iz Portugala jeste doživljena i proživljena priča, prenesena sugestivno, sa ljubavlju i željom da se približi jedna mediteranska zemlja. Knjiga je putopisnog karaktera sa zapisima zasnovanim na realnim događajima. Paralelno sa živopisnim opisima ove zemlje, koje prate brojne fotografije, autorka piše o baletskoj umetnosti, o radu u baletskoj školi, o povezivanju sa poznatom kompanijom za savremeni ples koja je gostovala i u Novom Sadu.

Gabriela Teglaši Jojkić rođena je u Novom Sadu 11.06.1961. godine. Živi u Novom Sadu, udata, majka jedne kćeri. Autorka je romana Balet da li se to jede? U Srpsko narodno pozorište došla je 1978. godine i do danas radi i stvara u njemu. Balerina, prva solistkinja, pedagoškinja, koreografkinja. Godine 1999/2000 bila je direktorka baletu u SNP. Odigrala je ukupno 1200 predstava.

Izdavanje knjige su podržali Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i Kamoiš institut iz Lisabona.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja