Пред пуном „Трибином младих“ одржана промоција књиге „Писма из Португала“

07/03/2019

У препуном клубу „Трибина младих“ одржана је промоција књиге Писма из Португала ауторке Габриеле Теглаши Јојкић у издању Удружења балетских уметника Војводине. Осим ауторке, на промоцији говорила је и др Невена Варница, доцент на Одсеку за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду.

Писма из Португала јесте доживљена и проживљена прича, пренесена сугестивно, са љубављу и жељом да се приближи једна медитеранска земља. Књига је путописног карактера са записима заснованим на реалним догађајима. Паралелно са живописним описима ове земље, којe прате бројне фотографије, ауторка пише о балетској уметности, о раду у балетској школи, о повезивању са познатом компанијом за савремени плес која је гостовала и у Новом Саду.

Габриела Теглаши Јојкић рођена је у Новом Саду 11.06.1961. године. Живи у Новом Саду, удата, мајка једне кћери. Ауторка је романа Балет да ли се то једе? У Српско народно позориштe дошла је 1978. године и до данас ради и ствара у њему. Балерина, прва солисткиња, педагошкиња, кореографкиња. Године 1999/2000 била је директорка балету у СНП. Одиграла је укупно 1200 представа.

Издавање књиге су подржали Градска управа за културу Града Новог Сада и Камоиш институт из Лисабона.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања