“Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and the Hipgnosis” 31. августа у КЦНС

15/08/2018

“Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and the Hipgnosis”

31. августа 2018. у 20 часова

у Великој сали Културног центра Новог Сада

Пројекција документарног филма Родија Богаве (Roddy Bogawa)

 

Регионална премијера филма “Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and the Hipgnosis” који је привукао пажњу публике и критичара широм света, биће одржана 31. августа, у 20 часова, у Великој сали КЦНС-а. Документарац који ће новосадска публика имати прилике да погледа део је архиве Музеја модерне уметности у Њујорку (МОМА) где је био пропраћен са великим интересовањем. Улаз је слободан!

Документарни филм “Taken by Storm: The Art of Storm Thorgerson and the Hipgnosis” прати живот и дело Сторма Торгерсона (Storm Thorgerson), који је радио култне омоте ЛП плоча, које су обележиле један период глобалне популарне културе. Пинк Флојд „Dark side of the moon“, Лед Цепелин „Houses of the Holy“ су само неки од најупечатљивијих дела. Торгерсон је избегавао манипулације рачунаром и креирао је огромне сетове и сценографије, да би реализовао своје идеје вођен мотом „do it for real“. Само за омот албума Пинк Флојда постављено је 765 кревета на плажи. Овај документарац садржи интимне интервјуе и снимке Торгерсона заједно са музичарима са којима је радио укључујући Дејвида Гилмора (David Gilmour) и Ника Месона (Nick Mason) из Пинк Флојда, Роберта Планта, Питера Гебријела (Peter Gabriel), и многе друге.

Аутор филма Роди Богава је редитељ и професор на предмету Медијске уметности на Универзитету у Њу Џерзију (New Jersey city University) и дугогодишњи сарадник на постдипломском програму Бард Колеџа (Bard College).

Након пројекције биће организован разговор са редитељем Родијем Богавом.

Званична интернет презентација филма налази се на адреси www.takenbystormfilm.com

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања