Свечано отворен седамнаести „Прозефест“

26/09/2023

Међународни фестивал прозе – PROSEFEST свечано је отворен у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Седамнаести пут заредом фестивал је организован у КЦНС уз подршку Града Новог Сада и Министарства културе и информисања. Церемонији отварања присуствовао је заменик градоначелника Града Новог Сада господин Игор Црнобарац, а у име Културног центра Новог Сада помоћница директора Сунчица Марковић. Фестивал је поздравном беседом отворио угледни књижевник Владимир Пиштало.

Међународна књижевна награда „Милован Видаковић“ ове године припала је француском писцу Ерику Вијару. Награду је уручио председник Организационог одбора фестивала Недељко Мамула.

Након пригодног коктела, одржано је књижевно вече лауреата. О Вијаровом стваралаштву говорио је писац Драган Великић, а разговор су водили ученици Карловачке гимназије. Представљањем немачког писца Лајфа Ранта програм је настављен. Александар Шурбатовић, писац и издавач, говорио је о прози Лајфа Ранта. Разговор су водили ученици Гимназије „Светозар Марковић“.

Публици ће се ове године, поред Вијара и Ранта, представити и Хорхе Волпи (Мексико), Желимир Периш (Хрватска), Габи Чутак (Мађарска), Магдалена Блажевић (Босна и Херцеговина), те домаћи писци Владимир Копицл и Дарко Тушевљаковић. Програми се сваке вечери одржавају од 19.00 и од 20.00 у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада а улаз је слободан.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања