Свечано отворен „Прозефест“

19/09/2022

Међународни фестивал прозе – PROSEFEST свечано је отворен у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Шеснаести пут заредом фестивал је организован у КЦНС уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Министарства културе и информисања. Фестивал је поздравном беседом отворио угледни књижевник Радослав Петковић.

Међународна књижевна награда „Милован Видаковић“ ове године припала је мађарском писцу Ласлу Краснахоркаију. Награду је уручио председник Организационог одбора фестивала Недељко Мамула.

Након пригодног коктела, одржано је књижевно вече лауреата. О Краснахоркаијевом стваралаштву говорио је преводилац Марко Чудић, а разговор су водили ученици Гимназије „Јован Јовановић Змај“.

Публици ће се ове године, поред Краснахоркаија, представити и Ендру Круми (Шкотска), Алеш Штегер (Словенија), Венко Андоновски (Северна Македонија), Сенка Марић (Босна и Херцеговина), Кристиан Новак (Хрватска),  Ана Вучковић и Марјан Чакаревић (Србија). Програми се сваке вечери одржавају од 19.00 и од 20.30 а улаз је слободан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања