Свечано отворен 44. ИНФАНТ

26/06/2017

Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – ИНФАНТ, 44. по реду у организацији Културног центра Новог Сада, вечерас је свечано отворен пред широким аудиторијумом у Српском народном позоришту на сцени Пера Добриновић.

Присутнима се својим инспиративним говором обратила глумица и уметничка директорка ПОД театра Татјана Пајовић: „ИНФАНТ је био и остао динамичка платформа за сталну провокацију и могућу промену. И ове године, ИНФАНТ ће имати програме који су свечаност окупљања, укључивања других, разговарања, заједничког експериментисања; показујући нам да аспекти међуљудских односа и уметнички аспекти могу и морају да постоје заједно. Поготово у овој реалности у којој изгледа да је једина стварна могућност спасења у лепоти и хармонији различитости. ”, закључила је Пајовићка, прогласивши ИНФАНТ званично отвореним.

У наставку вечери, публика је уживала у изведби уметничког кореографског остварења Џејмса Вилтона (Енглеска) „Последњи човек” који им је нудио да у себи пронађу опасност, крхкост егзистенције и жељу за преживљавањем уткану у плесни покрет уметника који прати звуке алтернативног прогресив метала групе Tool.

Од данашњег дана, посетиоци фестивала, имаће и могућност да погледају и изложбу фотографија ретроспективе продукције Театра Мимарт „Мимарт 33“ и отворе видик за магични свет који једно од првих алтернативних позоришта у региону континуирано ствара већ 33 године.

Све информације у вези са фестивалом пронађите на интернет страници http://www.infant.rs/

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања