Свечана премијера филма „Михајло Идворски Пупин – пут ка светлости“

29/10/2014

Прва у низу бесплатних пројекција филма „Михајло Идворски Пупин – пут ка светлости“ биће премијерно приказана у Великој сали Културног центра Новог Сада у недељу, 2. новембра, са почетком у 19 часова.  Главни циљ продукционог тима овог анимирано-документарног филма јесте да се свим основцима и средњошколцима приближи и представи живот и дело Михајла Пупина. Стога ће широм Србије и Републике Српске бити одржане бесплатне пројекције филма. Све присутне на премијери поздравиће др Андреј Фајгељ, директор Културног центра Новог Сада и Радомир Чубрановић, копродуцент филма и директор удружења „ЕУ Прогрес“.

Улаз је слободан, али је број места ограничен бројем седишта у сали! Уколико желите да заузмете своје место, молимо вас да дођете на време.

После пројекције на Трибини младих биће уприличен коктел.

Удружење грађана “Мој Херој” ће се приказивањем овог анимирано-документарног филма прикључити обележавању великих јубилеја током 2014. и 2015. године који се везују за име Михајла Пупина. 9. октобра текуће године навршило се 160 година од рођења Михајла Пупина, а 12. марта 2015. ће се навршити 80 година од смрти Михајла Пупина. УНЕСКО је прогласио 2015. годину за Годину Михајла Пупина, која ће се обележавати у склопу Међународне године светлости.

Михајло Пупин је протагониста анимирано-документарног филма “Михајло Идворски Пупин – пут ка светлости”, који је продуцирало удружење грађана “Мој Херој” у копродукцији са удружењем ЕУ Прогрес из Новог Сада, док извршну продукцију потписује “Свако Добро Продукција”. Аутор филма је Сава Сајко. Филм је подржан и од стране Министарства за трговине, туризма и телекомуникација. Анимирано-документарни филм „Михајло Идворски Пупин – пут ка светлости“  послужиће као увод и најава за први српски дугометражни анимирани филм о животу Михајла Пупина. За овај филм велики део средстава је већ обезбеђен. Филм ће се радити на енглеском језику у копродукцији са партнерима из САД.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања