Српска претпремијера новог играног филма „ИЗА НИЧЕГ 2“

29/09/2020

Четвртак, 01. октобар 2020. у 18:00

Велика сала Културног центра Новог Сада

Српска претпремијера новог играног филма

ИЗА НИЧЕГ 2

Сценарио и режија: Гвозден Босић

Продукција: Oreol Team

Дугометражни Филм „Иза ничег 2“ представља наставак првог пилот пројекта, кратког филма „Иза ничег“, а по жанру је крими филм.

ОРЕОЛ ТИМ је удружење независних уметника. Филм „Иза ничег 2“ је друго по реду остварење овог удружења.

Зрењанинац Гвозден Босић снимио је криминалистички филм „Иза ничег 2“, без иједног динара, али са више од 80 статиста и глумаца. Филм је сниман у Новом Саду, Футогу, Сутјесци и Сечњу. То је наставак филма у којем се три крими-клана боре за превласт. Гвозден Босић је у овом делу режисер, сценариста и главни глумац.

Мафијаш Миладин којег је као сироче отхранила сиромашна Румунка из Србије, чврсто доноси одлуку да изађе из света криминала. На том путу га чекају разна искушења и препреке.

„Као писац, схватио сам да креативност можда боље могу да изразим кроз филм. Пошто снимање филма није лако, чекао сам прилику (…) да се  коцкице сложе. У јесен 2018. одлучио сам да начиним ситне кораке на филму и започео снимање првог филма, који је био пилот пројекат. Због сиромашне опреме и малих могућности, тај кратки филм је имао прилично недоречен и почетак и крај. Осетио сам потребу да следећим филмом појасним недоумице“, истиче Босић.

Након промоције филма „Иза ничег“, спонзор је финансијски помогао да се купи боља камера и пратећи елементи.  Ускоро, све више људи се укључило са жељом да помогне, те је Босић за потребе снимања на коришћење добијао хотелске просторије, канцеларије, производне погоне, возила, викендице и друге објекте. Међу 80 глумаца и статиста нашли су два глумца из Румуније и девојка из Тајланда, која борави у Новом Саду.

„Лепо је видети све те људе насмејане, задовољне, а неке од најчешћих реченица су: ′Желим да будем глумац и у твојим наредним филмовима′, ′Било је задовољство сарађивати са тобом′, ′Хвала ти што си ми пружио овако јединствену прилику. Кад филм буде приказан, гледаоци ће моћи да донесу своје закључке, али једно је сигурно, да смо се на снимању сви јако добро забавили, а опет дали свој максимум′.

Радња се дешава у неком замишљеном граду, а читава прича око промена односа снага банди које доносе хаос је такође измишљена. Криминал, наравно, не подржавам, већ сурову реалност приказујем више интелектуално, да не популаришем бахатост. Неки од глумаца имају искуства са снимања у појединим ТВ серијама, неки су натуршчици, али смо се сви много лепо дружили и профи урадили све до краја.“ (Гвозден Босић)

Стриктно придржавање мера Владе Републике Србије у вези са пандемијом вируса Ковид-19.

Улаз слободан, ограничен број посетилаца, првенство имају чланови филмске екипе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања